Materialer

Materialer

Lameller, hylder, kasser og skabe er udført i kompaktlaminat. Kompaktlaminat er fremstillet af mange lag papir der er imprægneret med en lim og presset sammen under højt tryk og lamineret med et decolag på top og bund. Materialet fremstår robust, modstandsdygtigt og som et meget stabilt materiale.

Bemærk: Selvom højtrykslaminat har en hel lukket overflade, der kan modstå næsten alt, så undgå skarpe og spidse genstande og sæt ikke fyrefadslys eller andre varmekilder direkte på hylderne.

Bemærk: Kanterne på vægelementets lameller fremstår helt skarpe – i modsætning til hyldernes let afrundede kanter. De skarpe kanter på lamellerne er med til at sikre en optimal bæreevne på hylderne. Bemærk også, at hylderne med let eller ingen belastning kan løsnes, hvis de får et utilsigtet slag, stød eller ”puf” nedefra og opefter. Undgå derfor at placere møbler så tæt på reolen, at man kan støde til en hylde, når man rejser sig.

Kasser og skabe med træfiner er lavet af CDF, som har et sort kernemateriale ligesom kompaktlaminat. Kasser og skabe af træfiner har derfor samme udtryk som resten af reolen. Træfineren bliver behandlet og plejet med olie, der gør træet mere modstandsdygtigt overfor snavs og vand.

Bemærk: Træfiner er ikke afvisende overfor at tage patina og der kan opstå skjolder – se under vedligeholdelse for gode råd.